I år blir det ett annorlunda julfirande för många, både privat och för företagen. Vår förhoppning är att vi snabbt och säkert får ett vaccin på plats, och att så många företag som möjligt har övervintrat till dess och att de flesta som behöver det kan ta del av de statliga stöden som finns. Vi har sett en otrolig påhittighet från många av Er och vi imponeras över Er förmåga att ställa om och hitta lösningar för att leva vidare. Några av de trender vi sett skapas hoppas vi lever kvar även efter pandemin är över, de kommer att utveckla företagen vidare i framtiden. Ett fortsatt starkt intresse för hemester kommer att underlätta en snabb återstart och förhoppningsvis också stärka investeringsviljan.

Det är tufft nu, vi vet inte hur länge det kommer att vara tufft, och vilka ytterligare förändringar det kommer att leda till. Men alla förändringar är inte av ondo. Det kommer nya möjligheter och nya idéer.

Företagarna har klarat av stora utmaningar tidigare. Ni och vi kommer även att fixa detta. Glöm inte bort att gynna dina lokala företagare, köp julmaten lokalt, handla julklapparna av dina närliggande företag, många erbjuder internetköp och hemkörning. Undvik trängsel och håll Er friska – vi finns här för Er om ni har frågor om de stödåtgärder som finns och reglerna kring dessa. Om ni funderar på värdeöverföringar som t.ex. vinstutdelning eller koncernbidrag, var försiktig om ni har/vill ta del av de stödåtgärder som Regeringen fattat beslut om. En felaktig överföring kan leda till att ni inte har rätt till stödet.

Tillsammans kan vi klara av det – vi hoppas att vi får vara Er partner för företaget nästa år också.

Även i år fortsätter vi att stödja Dagbokens kvinnogrupp ”Julstjärnorna” i Guatemala. Gruppen består av 27 Mayakvinnor som har startat egna företag genom mikrolån för att säkra sin självförsörjning, lån som de sedan betalar åter och som går till nya behövande, se tidigare inlägg för mer info.

En riktig God Jul önskar vi Er alla! // Vi på Dagboken AB

Öppettider mellan jul och nyår till trettondedag jul: Någon av oss bemannar kontoret alla vardagar men många har också semester. Ring växelnummer för att komma i kontakt med den av oss som är på plats: 010-139 98 90